Ramar & Inramningar
Vi hjälper dig att göra en tavla!
En viktig del i att göra bilder oförglömliga är att se till att de först och främst blir utskrivna men minst lika viktigt är att se till att de får den inramning de förtjänar. 
Vår ramverkstad står redo att hjälpa dig med just dina önskemål gällande inramningar. Vi erbjuder ramar, passepartouter och glas i både standardmått och helt kundanpassade mått.
Ramar
Vi ramar in fotografier, konstverk, litografier, posters, affischer m.m. 
Vi handbygger ramar av ett hela tiden växande lagerlagt sortiment av ramlister. Utöver dessa kan vi på beställning ta hem en mängd  andra lister. Detta för att du skall få en ram helt enligt dina önskemål.
Alla ramar tillverkas helt måttanpassade efter objektet som skall ramas in.
Välj mellan mer standardbetonade släta ramar i vitt eller svart till riktigt maffiga guldpläterande rokokoramar och allt däremellan och lite till. 

Ramar  L-Profil
Dessa ramar är perfekta för inramning av canvastavlor.
Finns i flera olika profilstorlekar och färger att välja på. Även dessa ramar tillverkas i de mått du önskar och som följer objektet som skall ta plats inom ramens gränser.

Passepartout
Vi skär till alla passepartouter själva så de anpassas exakt efter det mått som krävs för inramningen. Användningen av en passepartout vid inramning är inte bara snyggt utan den skyddar och bevarar även bilden. 
Vi använder oss av syrafri passepartoutkartong och tillhandahåller som standard färgerna Vit (kritvit), Benvit (offwhite) samt Svart med vit kärna. 

Glas
Vi tillhandahåller två olika typer av glas som används vid inramningar. Vanligt tavelglas samt reflexfritt artglas.
 Reflexfritt artglas är ett glas som blir nästan osynligt när det betraktas rakt framifrån. 
Det har högt ljusgenomsläpp och nästintill obefintliga reflexer. Detta ger objektet bakom glaset bättre skärpa och kontrast samt mer lyster och ett större djup jämfört med vanligt tavelglas. 
Artglaset är även behandlat med ett skydd mot skadlig UV-strålning som förhindrar blekning.  

Kontakta oss för mer info och priser.

Back to Top